Radijska emisija “Čitaj”

Povodom Godine čitanja naša radijska skupina Mozaik snimila je radijsku emisiju o čitanju. Emisija se plasirala na Županijsku smotru Lidrana 2022. i bila predložena za Državnu smotru.

Radijsku emisiju Čitaj osmislile su i sastavljale članice naše radijske skupine Mozaik: Mila Aralica, Iva Farkaš, Kaja Zavrtnik, Zlatka Bartol Golubić, Ema Klarić, Matija Balaić i Neva Magić Jany.

Kratak sadržaj:
Mlade novinarke Mila, Iva i Kaja raspravljaju o gorućoj temi i ključnom pitanju, koje muči njih i njihove učitelje, knjižničare i roditelje: kako nagovoriti i motivirati djecu i mlade na čitanje, što je i glavni cilj ove radijske emisije.

U svojoj diskusiji o čitanju komentiraju i slušaju već ranije snimljene razgovore sa školskom knjižničarkom Magdalenom Vidaček i učenicama Klarom Kujundžić i Julijom Tugom Lukić, koje su kao iznadprosječni i vrlo zainteresirani čitači u I. OŠ Varaždin uzor i poticaj ostalim učenicima. Poruke o važnosti čitanja izrazili su svojim jednostavnim dječjim jezikom i učenici 2. i 3. razreda, članovi grupe Mali knjižničari.

Poslušajte radijsku emisiju na poveznici: